ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

ODÜ Ordu Tanıtım Günleri’ndeki Yerini Aldı


Cum 25 May 2012 10:12:54 EEST






 Ordu ilinin tüm güzelliklerini tanıtmak amacı ile Ankara'da gerçekleştirilen "Ordu tanıtım Günleri" fuarında; Ordu Üniversitesi standı, meslek Yüksekokulu El Sanatları bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gören El Sanatları Sergisi ile yer aldı.

6 Ocak 2011 Çarşamba günü, Atatürk kültür merkezi'nde başlayan, "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğine, Kültür ve turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY'ın yanı sıra, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, AK parti Genel sekreteri ve İstanbul milletvekili İdris Naim ŞAHİN, Ordu Milletvekilleri Dr. Mehmet Hilmi GÜLER, Enver YILMAZ, Eyüp FATSA, Ayhan YILMAZ, Mustafa HAMARAT, Rahmi GÜNER, Rıdvan YALÇIN, Ordu belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU, ilçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, Ordu'lu sinema sanatçısı Kadir İNANIR, Levent İNANIR, "Vali" filminin başrol oyuncusu sinema ve tiyatro oyuncusu Erdal BEŞİKÇİOĞLU, ses ve saz sanatçıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

"Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, "Aramızda çok değerli Milletvekili arkadaşlarım, Ordu'nun sanatçıları, Ordu'nun edebiyatçıları, Ordu'nun her alanında, iş dünyasından bilim dünyasına kadar her alanda çok değerli temsilcileri var. Ordu, ben bütün inancımla söylüyorum, eskiden bu yana bir kültür şehri, bir sanat şehridir. Ordu'nun unutulmuş bulunan bu kültür sanat vasfını biz son zamanlarda yeniden elimizden geldiği kadar ayağı kaldırmaya çalışıyoruz. Ordu'nun sivil toplum kuruluşları, yerel yönetiminin değerli temsilcileri, Ordu'nun bu medeniyet vasfını yeniden canlandırmak konusunda büyük bir içtenlikle çalışıyorlar. Ordu adına ülkemiz, bölgemiz, çocuklarımız, geleceğimiz adına emek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Ordu'nun, Ankara'da, Türkiye'de tanıtılmasına gayret gösteren, emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu tanıtımın Ordu'nun kültür ve turizm yaşamına güzel katkılar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Vali Orhan DÜZGÜN ise "Ordu Tanıtım Günleri" açılış töreninde yaptığı konuşmada, şu görüşlere yer verdi. "Ordu'nun turizmden hak ettiği payı alması için son yıllarda birçok fuara katılmak suretiyle ilimizin tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Son 1 yıl içerisinde 6 fuara katıldık. Bugün de 'Ordu Tanıtım Günleri'nde sizlerle beraberiz. Karadeniz Bölgesinin turizmde hak ettiği payı alabilmesi için Ordu'ya bir takım yatırımları, sayın Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin destekleriyle getirmeye çalışıyoruz. başta Doğu Karadeniz Mastır Turizm Planı olmak üzere ilimizde gerekli konaklama tesislerinin gelmesinde, ulaşım imkânlarının iyileştirilmesinde Sayın Bakanlarımızın büyük desteği var. Ben kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Fuarı az sonra gezeceğiz. Ordu'nun tabii ve tarihi güzelliklerini size anlatmak yerine sizleri daha fazla bekletmeden fuarın içerisinde sizleri bunları görmeye davet ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olan başta Kültür ve Turizm bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY olmak üzere Ordu Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, özel sektör ve diğer kamu kurumlarına teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Atatürk Kültür Merkezi içerisinde yer alan Ordu Tanıtım Günleri açılış kurdelesi kesildi, davetliler stantları gezdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY ve Ordu Milletvekilleri standımızla birlikte Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünün ürünlerini tek tek incelediler. Rektörümüz Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU standımızı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, AK Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim ŞAHİN, Ordu Milletvekilleri Mehmet Hilmi GÜLER ve Eyüp FATSA'ya Ordu Üniversitesi logosunun yer aldığı kristal küre takdim etti.

Dört gün süresince devam eden etkinlikler çerçevesinde, üniversitemiz öğretim üyeleri; Atatürk Kültür Merkezi konferans salonu'nda çeşitli konularda gerçekleştirdikleri panellerle bilimsel çalışmalarını Ankara'da ki katılımcılarla paylaştılar. "Ordu Tanıtım Günleri"nin ilk gününde, Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cevit YAVUZ'un"Ordu Turizminde Yeniden Yapılanma İhtiyacı", Yrd. Doç. Dr. Mehmet K emal SEVGİSUNAR'ın "Ordu Kent Kimliğinde Tarihsel etkiler", Yrd. Doç. Dr. Adem KULAÇ'ın "fındık Politikalarındaki Yeni Yaklaşımların Ordu Ekonomisine Etkileri" konu başlıkları ile gerçekleştirdikleri panel katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi. 07 Ocak 2011 Cuma günü ODÜ Meslek Yükseokulu'ndan Öğretim Görevlisi Firdevs ÇAKIR ve El Sanatları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi FATMA PAMUK; el sanatları ile ilgili panelde yer alırken, 08 Ocak 2011 cumartesi günü ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan KARADENİZ "Fındığa Yeni Bir Ek Ürün; kesme Çiçekçilik" ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özbay DEDE "Ordu Patatesi ve Türkiye patates Üretimindeki Yeri ve Önemi" konulu panelde katılımcılarla buluştular. Fuarın son gününde ise Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İlhan EKİNCİ "Ordu Tarihine Kısa Bir Bakış" ve Yrd. Doç. Dr. Salih OKUMUŞ "cumhuriyet Dönemi Ordu'lu Şairler" konulu panelde panelist olarak yer aldılar.

etkinlik çerçevesinde Ordu'lu ses sanatçıları; Sami AKSU, Tuğrul ŞAN, Ayşe TAŞ, Gaye AKSU, Seyfettin TOMAKİN, Şenel GÖK, Ordu Üniversitesi devlet Konservatuarı Müdürü Ata Bahri ÇAĞLAYAN ve Taner CAN gerçekleştirdikleri konserlerinde sevenleri ile buluştular. Ordu Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ve Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu oyuncularının sergiledikleri oyunları ise fuara ayrı bir renk kattı.

06 Ocak 2011 perşembe günü başlayan ve 9 Ocak 2011 tarihinde kadar süren "Ordu Tanıtım Günleri", fuar konseptinde; organizasyonda yer alan firmalar, sivil toplum ve kamu kuruluşları çalışma ve faaliyet alanlarını ziyaretçilere tanıtırken, ürünlerini stantlarında sergileme ve satış imkanı buldular. "Ordu Tanıtım Günleri"nde, Ordu'nun doğal güzellikleri ile öne çıkan mesire ve gezi alanlarının tanıtımı, Ordu ilimizin tarihi derinliği, ticari ve sanayi hayatı, yeni ticari açılımlar, turistik değerleri, yöresel mutfak ve damak tadı, tarım ve tarımsal ürünler, otel ve turizm acentelerinin tanıtımı yapıldı. 6-9 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Ordu Tanıtım Günleri" gerçekleştirilen olan sosyal ve kültürel etkinliklerle hareketlenirken, Ordu Üniversitesi standı, Ordu'lu hemşerilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. 



http://www.odu.edu.tr/tr/Pages/index.php?tur=3&page=196













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.