ANASAYFA  
 
DUYURULAR - 0 -
 
 

'Ordulu Şairler Antrolojisi' çıktı







 Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Okumuş'un 4. kitabı olan 'Cumhuriyet Dönemi Ordulu Şairler Antolojisi' adlı eseri yayınlandı. 

 

 


Serüven Sanatevi'nde düzenlenen imza günü ile kitaplarını imzalayan Yrd. Doç. Dr. Salih Okumuş'un 'Cumhuriyet Dönemi Ordulu Şairler Antolojisi' adlı eseri büyük ilgi gördü.

Kemal Akata, Güzide Gülpınar Taranoğlu, Abdulvahap Bilgin, Mehmet Çavuşoğlu, Kaya Demiral, Vedat Güler, Dursun Ali Akınet, Ünal Yıldırım, Azer Yaran, Rüstem Gürler, Adem Kandemir, Ahmet Çoban, İlyas Tunç, Nuri Kahraman, Gökhan Akçiçek, Olgun şensoy, M. Şinasi Tepe, Enver Topaloğlu, Mürsel Sönmez, Fatin Hazinedar, İrfan Yıldız, Özcan Ünlü, Selçuk Küpçük, Abdullah Eren ve Volkan Odabaş olmak üzere 22 şairin hayatının yer aldığı kitap hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Salih Okumuş, "Yaptığımız çalışmada edebiyat disiplinine bağlı kalmaya ve bazı kıstaslar oluşturmaya dikkat ettik. Buna göre, şairliğini kanıtlamış olan, ulusal dergilerde şiirleri yayınlanmış ya da yayınevleri tarafından en az bir şiir kitabı yayınlanmış olan sanatkarları ele almaya çalıştık. Bu ölçülere uyduğu halde kendisine ulaşamadığımız, bilgimiz dahilinde bulunmayan isimler olabilir.

Bunlardan şimdiden özür diliyoruz. Bu gibi isimlerin tarafımıza bildirilmesi halinde ikinci baskıya ya da ileriki yıllarda yapılacak diğer çalışmalara dahil edilmesi mümkün olacaktır" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Salih Okumuş'un daha önce yayınlanmış 'Elmas Yıldırım', Müsameret-name' ve 'Memmed Araz' adlı 3 kitabı bulunuyor.

 http://www.sosyalarastirmalar.com/cilt4/sayi17pdf/8tanitma/bayram_sabit.pdf



http://www.haber53.com/-ordulu-sairler-antrolojisi-cikti_d49655.html













Tarih : 21.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.