ANASAYFA  
 
HABERLER / ETKİNLİKLER - 0 -
 
 

Caz Haftası









Turkish Jazz Week #5 Edition | 2016

Türk Caz Haftası
 
Official Concert Program
Program
- 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine
- 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine
- 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School , Yakova
- 15 Nisan 2016: Baki Duyarlar Kemenjazz, Swiss Diamond Hotel, Priştine
- 16 Nisan 2016: New York All Gypsy , Kırmızı Salon, Priştine
 
 
- 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine
Mercan Dede, son başarılı projesi Mercan Dede & Secret Tribe'tan sonra, genç yaslarına rağmen sazlarında son derece ustalaşmış 4 genç müzisyeni bir araya getirdiği yeni projesi "İstanbul Quartet" ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor. "İstanbul" Quartet, akustik ağırlıklı performanslarla doğu ile batıyı, geleneksel ile moderni, geçmiş ile geleceği sadece seslerle değil, görsel sanatların değişik formlarını da kullanarak bir araya getiriyor. Tıpkı İstanbul gibi; derin, enerji yüklü ve farklı dünyaların buluşma noktasından yankılanan büyülü bir ses. Gün doğumu ve batımı olarak iki ayrı ana repertuarı içeren projenin gün doğumu bölümünde daha meditative ve akustik ağırlıklı bir performans, gün batımında ise enerji seviyesi daha yüksek ve elektronikle akustiğin birleştiği daha hareketli bir repertuar dinleyenlerle buluşuyor.

- 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine
Üç yaşından beri piyano çalan piyanist ve besteci Aydın Esen, yaşının çok ötesinde müzik deneyimine sahip bir sanatçı. Türkiye, ABD, İngiltere ve Norveç'te müzik eğitimi gördü, Berklee ve Juilliard'da okudu. Bugün dünyanın en saygın müzisyenleri ile çalışan Esen'in eserleri de birçok ünlü orkestranın repertuarında yer almakta. Dünyanın her yanında solo olarak ve değişik gruplarla konserler veren Esen'in birçok ödülü arasında en önemlileri, Downbeat ve Keyboard dergilerinin En Başarılı Çağdaş Müzisyen ödülleri ile 1989 yılında Paris'te yapılan Martial Solal uluslararası piyano yarışmasındaki birincilik ödülü.

- 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School , Yakova
Aktif sahne müzisyenliğinin yanı sıra aynı zamanda eğitmenlik yönü ile de ön plana çıkan sanatçı, Akademik ve Reorik çalışmalara verdiğı önem ile 2015-2016 Eğitim dönemide Caz müziğinin dahada geniş kitlelere ulaşması amacı ile başlattığı ve ilk kez Bir Devlet üniversitesinin müzik bölümünün ders programında yer alan “Caz Muziginde Doğaçlamanın Temel İlkeleri” konulu dersi KOÜ, GSF Fakültesi muzik bölümünde başlattı.Egitmenlik yonü ile bir çok öğrenciye Flüt ve Piyano dalında,Teorik ve pratik olarak Klasik ve Caz eğitimi vermekte, ayrıca Doğaçlama ve Performans üzerinede bir çok öğrenci yetiştirmektedir. İlk albümü “The Long Way” ile de Albüm projesi kapsamında Türkiyenin önde gelen bir çok caz müzisyeni ile önemli festival ve Caz klüplerinde çalarak konserlerine yurt içi ve yurt dışı olmak üzere devam etmekte, bir yandanda ikinci albüm çalışmalarınıda sürdürmektedir.
 
- 15 Nisan 2016: Baki Duyarlar Kemenjazz, Swiss Diamond Hotel, Priştine
Kemenjazz Baki Duyarlar tarafından Derya Turkan’nın kemençe sesine yazılmış bir projedir. Cem Aksel (Davul) ve Erdal Akyol (Kontrabas) ile bir araya gelen Duyarlar ve Derya Turkan, başta grubun çaldığı müziği tek kelimede anlatan Kemenjazz ismini grubun adı olarak kullandılar ve daha sonra yayınladıkları albüme de aynı adı verdiler. Albümde misafir sanatçı olarak gruba, Dilek Turkan (Vokal) Azize (Söz yazarı ve Vokal) ve Şenova Ülker (Trompet) katıldı. Grup özellikle performanslarında Itri’yi Miles Davis’den, Ravel’i John Coltrane’den ayırt etmeden, grubun kendi ürettiği besteler ile beraber, birbirinden farklı kültürlerden gelen ezgileri de aynı havanda öğütüp icra etmekte olması grubun sesini ünik kıldı. Kemenjazz müziğinin yoğun ilgi görmesi, dinleyiciler üstünde uyandırdığı dinginlik ve huzur duygusu yanında, cazın dinamizimini de içinde barındırmasındandır.

- 16 Nisan 2016: New York All Gypsy , Kırmızı Salon, Priştine
Makedonya, Yunanistan, Türkiye ve ABD’den sanatçılar ile heyecanlı müzikal yolculuk. NY GYPSY ALL STARS topluluğu dinleyicilerine Balkan, Caz, Elektronik ve Dünya müzikleri ile harmanladıkları bestelerini ve popüler eserleri virtüözik, dinamik ve yuksek enerjili bir performans ile sahneye koyarlar. Berklee ve Juilliard gibi onemli muzik okullarinda egitim almis usta muzisyenlerden olusan New York Gypsy All Stars, Modern Balkan muziginin Amerika’da ve dunyadaki en onemli, yenilikci temsilcileridir. New York Gypsy All Stars grubu Makedonya, Yunanistan, Turkiye ve Amerika’nin cagdas ve yetenekli virtuozlerinin bir araya gelmesiyle ortaya cikti. Muzikte cesitliligin en guzel orneklerinden biri olan grup melodik olarak tum Balkanlari, ritim ve armonileriyle ise butun dunyayi kapsayan Caz, Elektronik ve Dunya muziklerini basarili bir sekilde sentezler. - Carnegie Hall, Central Park-Summer Stage, Yoshi’s Jazz Club, ve Aspendos Antik Tiyatro gibi cok degerli sahnelerde konser veren grup, gunumuzde muzik festivalerinin aranan gruplarindan olmayi surduruyor. - Al Di Meola, Zulfu Livaneli, Ozcan Deniz, Husnu Senlendirici, Gulsen, Ege, Demet Sagiroglu gibi unlu isimlerle ayni projede yer aldilar. - “NYGAS Senfonik” projesi ismi altinda ilk kez kendi eserlerini buyuk orkestra icin uyarlayan grup, 2012 yazinda “Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen” orkestrasi ile acik havada 4000 kisi onunde gorkemli bir konser verdi. - 2. album “Dromomania”yi Aralik 2015’te cikaran grup, aktif




20160410__6519128680.pdf











Tarih : 10.4.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.