ANASAYFA  
 
AKADEMİK SAYFA - Yayınlar - Kitaplar
 
 

Gülpınar Dergisinde Edebi Portreler, Serüven Yayınları, Ordu 2012, 192 s.







“Gülpınar Dergisinde Edebi Portreler”, Giriş, Klasik Edebiyata Mensup Şairler, Halk Edebiyatına Mensup Şairler, Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Yeniliğin Temsilcileri, Dış Türkler ve Yabancılar, Bilim İnsanları, Müzisyenler, Ressamlar bölümleri ile Sonuç ve Kaynakça'dan ibarettir.

Giriş kısmında dergicilik ve Gülpınar üzerinde durduk. Burada derginin kuruluşu, amacı, içeriği ve yazar kadrosundan bahsettik. Klasik Edebiyata Mensup Şairler bölümünü Divan Şairleri, Padişah Şairler ve Tasavvuf Şairleri başlıkları altında topladık. Bu bölümde 31 şair yer aldı. Âşıklar/Ozanlar bölümünü Cumhuriyet öncesi ve sonrası olarak iki kısımda inceledik. Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Yeniliğin Temsilcileri bölümünü ise altı altbaşlıktan oluşturduk. Dergide Türkiye dışındaki edebi şahsiyetlere ve yabancılara çok az yerverilse de bunları Dış Türkler ve Yabancılar adlı bölümde inceledik. Çalışmamızın, adı her ne kadar edebi portreler olsa da bilim adamları, müzisyenler ve ressamlara da yer verdik. Çalışmayı sonuç ve kaynakça ile tamamladık. 

Bu çalışmada toplam 246 yazar, şair, bilim insanı, müzisyen ve ressama yer verdik. Klasik Edebiyata Mensup Şairler bölümünde 31, Halk Edebiyatına Mensup Şairler” ölümünde 50, Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Yeniliğin Temsilcileri bölümünde 110, Dış Türkler ve Yabancılar bölümünde 12, Bilim İnsanları, Müzisyenler ve Ressamlar bölümünde ise, 43 isme yer verilmiştir. Ayrıca çalışmaya alınan şahsiyetler alfabetik olarak sıralanmıştır.







20160206__4606439471.pdf











Tarih : 6.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.