ANASAYFA  
 
KİŞİSEL SAYFA - Özgeçmiş -
 
 

Hayat Hikâyem







Dr. SALİH OKUMUŞ, 1968 yılında Pazar'da (Rize) doğdu. İlk ve orta tahsilini aynı Şehirde tamamladı. 1992 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. 1995 yılında aynı üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında “Emin Nihad Bey ve Müsameret-nâme” adlı çalışmasıyla Yüksek Lisans eğitimini, 1999 yılında da “Çağdaş Azerbaycan Şairi Memmed Araz (Hayatı, Edebi Kişiliği ve Eserleri)” adlı tez çalışmasıyla da doktora eğitimini tamamlayarak doktor unvanını aldı.

1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1998-1999 yıllarında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2000 yılında On dokuz Mayıs Üniversitesi Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yrd.Doç.Dr. unvanıyla göreve başladı. Burada, kurucu bölüm başkanlığı yaptı. 2006 yılında bu Fakültenin yeni kurulan Ordu Üniversitesine aktarılmasıyla, adı geçen üniversitenin kadrosuna geçti. İki dönem Enstitü Müdürlüğü görevini yürüttü.

Okumuş, bilgi ve görgüsünü artırmak üzere çeşitli yurtdışı görevlerinde de bulundu. Bu çerçevede, 1992-93 ve 96 yıllarında Azerbaycan'a gitti. Burada Baku Devlet Üniversitesi Halk Tasarrufatı’nı İdare Etme Enstitüsü ile Azerbaycan El Yazmaları Enstitüsünde misafir öğretim elemanı olarak çalıştı. 2004 yılında Manchester Üniversitesinde yapılan “Türk Dünyası Edebiyatları ve Örnek Metinler” adlı projede görev aldı. 2012 yılında Yunus Emre Enstitüsü Turkoloji Projesi kapsamında Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde misafir Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2013 tarihinde bu üniversitenin kadrosuna geçti.

İngiltere'de bulunduğu dönemlerde Sosyoloji okumalarına katılan Okumuş, yurda döndükten sonra Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde okumaya başladı. Edebiyat Sosyolojisi alanında akademik manada kendisini geliştirmek isteyen Okumuş, 2015 tarihinde Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Entstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı Doktora Programına kaydoldu. 

Halen Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

Okumuş'un “Elmas Yıldırım”, “Müsâmeret-nâme”, “Memmed Araz”, “Cumhuriyet Dönemi Ordulu Şairler Antolojisi”, “Gülpınar Dergisinde Edebi Porteler”, “Tanzimat Hikâye ve Romanlarında İstanbul Esnafları”, "Gülpınar Dergisi (Metin-İndeks)" ve "Güzide Gülpınar Taranoğlu'nun Yayınlanmamış Mektupları" adlı sekiz kitabı ile gazete, dergi ve ansiklopedilerde yayımlanmış çok sayıda yayını bulunmaktadır.

 

Okumuş, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.



















Tarih : 6.2.2016

 

ARŞİV
 

GALERİ
 


BLOG

 
 
Prishtine Universitesi Filoloji Fakultesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu Prishtine / KOSOVA    salihokumus@gmail.com
Copyright © 2015 Salih OKUMUŞ - Her Hakkı Saklıdır.Site içeriği kaynak gösterilerek kullanılabilir.